Топ оферти

ТРАКИЙСКИ МИСТЕРИИ - КЪРДЖАЛИ, ПЕРПЕРИКОН, ЗЛАТОГРАДМаршрут: Петрич – ГКПП Кулата / Промахон – Комотими - ГКПП Нимфея / Маказа – Кърджали – Перперикон

Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:


 Цена от:
95 лв.


или се свържете с нас на тел.:
0878 414277 0745 617 49
Програма:
Пътуване из Източните Родопи – един малко познат за нас край , пътуване назад във времето – към този така тайнствен и удивително интелигентен народ - траките изградили в античния свят своята високоразвита цивилизация и изчезнали безследно.
Безследно ли?
Днес стъпка по стъпка откриваме следите им, запознаваме се с нравите и обичаите им, удивяваме се на строежите им, стремим се да разгадаем „мистериите” им.
Района на град Къджали винаги е бил интересен с природните си красоти и археологическите паметници от най- дълбока древност!...Пътувайте с НАС за да се запознаете с тях!!!

 

1 ден Петрич – ГКПП Кулата / Промахон – Комотими  - ГКПП Нимфея / Маказа – Кърджали – Перперикон

Отпътуване от гр. Петрич в 05.00 ч. от спирката пред хотел „България“ „  по маршрут:  Петрич  – ГКПП Кулата / Промахон – Кавала – Комотими  - ГКПП Нимфея - Маказа – Кърджали – Перперикон . Спирки по пътя на подходящи места за кафе и почивка.

Посещение на най-големия мегалитен ансамбъл на Балканския полуостров - Перперикон, ) в Източните Родопи,/ на 15 км от Кърджали/,  разположен на скален връх, висок 470 м. уникален каменен град  пленяващ със своята  неповторимост,    състоящ се от четири основоопределящи части – мощна крепостна стена, акропол, дворец, северно и южно предградие. Върху този археологически комплекс повече от двадесет века, различни поколения са оставили своите отпечатъци. На път за Кърджали по- желание посещение на Кърджалийските  каменни пирамиди  на 3км. от с. Зимзелен  - Вкаменената сватба, каменната гора , момата и др. Връщане в гр. Кърджали . Свободно време за от обяд .Настаняване в хотел . Следобяд по –желание посещение на  ГИМ-с изключително богата сбирка и разходка в централната градска част. Свободно време за вечеря. Нощувка.    

2 ден Кърджали – Златоград  - ГКПП Маказа/ Нимфея – Комотими - Петрич  

Закуска.  Посещение на манастир „Успение Богородично” в кв ” Гледка ” , изграден по инициатива на  отец Боян Съръев. Храма е осветен тържествено през 2003г ,в него се съхранява частица  от частица от св. Кръст господен  открит в реликвариум  в района на Перерикон  и параклиса на „Живоприемни източник „  с кладенец с  целебна вода. Отпътуване за гр. Златоград на 60км. разстояние  от гр. Кърджали. Разглеждането на гр. Златоград, може да започне с чаша горещо кафе приготвено по специален начин върху горещ пясък в „старото кафене”/ от 1823г. което е неделима част от   Ареалният комплекс в Златоград. Той е първият в България (и засега – единствен!) частен етнографски ареален комплекс.и  действащи  занаятчийски работилници с ръчно изработени сувинири, килийното училще ,църквата  „ Св. Г.Победеносец ”, паметника на Дельо войвода.Свободно време за обяд. Отпътуване за България. Спирки по пътя на подходящи места за кафе и почивка. Пристигане в Петрич късния следобяд .

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:  

   ♣ транспорт с лицензиран и категоризиран автобус; 

   ♣ 1 нощувка със закуска в хотел 3 * в  Кърджали ;

   ♣ Туристическа програма в Перперикон с екскурзовод на Български.

   ♣ Туристическа програма в Кърджали;

   ♣ Туристическа програма в Златоград;

   ♣ медицинска застраховка;  

   ♣ пътни, митнически такси и паркинги;

   ♣ водач от фирмата;

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

  Разходи от личен характер;

  ♫  Входни такси на музеи

 ♫ Входни такси за Перперикон ( 6лв.) ;

 ♫ Входни такси  в историческия музей в Кърджали ( 5лв.);

 ♫ Беседа в етнографския комплекс в Златоград;

 ♫ По желание разглеждане на "Каменните гъби" в с. Бели пласт и "Вкаменената сватба" в с. Зимзелен - 3 лв.

 ♫ Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер

 ♫  Застраховка “отмяна на пътуване”-  тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсможарни обстоятелства.

 

Забележка: 

  • Цената е валидна при група от 40 човека
  • Необходим депозит при резервация: 30% от пакетната цена;
  • Доплащане 15 дни преди датата на отпътуване;
  • Удобни обувки за разходките на Перперикон ;
  • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;

Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.

 

Агенцията си запазва правото за промени на  последователността за изпълнение на програмата!

 

  • Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” по смисъла на чл. 97, ал.1 от Закона за туризма – застрахователна полица № 03700100001967  в „ ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС“ АД

 

Цени: