Топ оферти

ЕКСКУРЗИЯ до СОЛУН и МЕТЕОРАМаршрут: Петрич - Солун – Катерини Паралия – Метеора – Петрич

Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
11.04.2020 г., 23.05.2020 г.


 Цена от:
95 лв.


или се свържете с нас на тел.:
0878 414277 0745 617 49
Програма:

1 ден

Отпътуване  от гр.Петрич в 07:30 часа  от спирката  пред хотел “България” по маршрут Кулата Промахон - Солун. Пристигане преди обяд в гр.Солун, вторият по-големина град след Атина. Панорамна автобусна  обиколка на града: Пристанището и Солунската митница, Бялата кула – един от символите на града, Националния театър, Паметниците на Филип и Александър Македонски, Панаирния град, арката на Галерии, старата част на града и фотопауза на крепостта Ептапиргио с чудесна панорамна гледка към залива Термайкос и града. Посещение на църквата  “Св. Димитър”- Солунския чудотворец и  покровител на града. Следва пешеходна разходка в ценралната градска част: древната агора, солунския пазар, Рибния пазар, площад Аристотелис. Свободно време за разходка, обяд. След обяд отпътуване за курорта Катерини-Паралия разположен на брега на Егейско море. Настаняване в хотела. Свободно време. По желание вечерта посещение на гръцка таверна /срещу допълнително заплащане/. 

2 ден

Закуска. Отпътуване в 08:15 ч. за Метеорите - природен феномен, в буквален превод означаващ  „висящ между небето и земята“. Комплекс от гигантски скали, придобили причудливи форми  превърнали се в приют за монасите, посветили живота си на поклонение на Бог, едно съчетание на природна красота и вековни традиции. Разглеждане на манастира “Преображение”  /Големия Метеор/. Посещение на фабриката за изработка на автентични икони и сувенири. Свободно време за обяд. След обяд отпътуване за България, по пътя кратки почивки. Пристигане в Петрич към 19 - 20:00 часа.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  Транспорт с лицензиран автобус;                                     

1 нощувка със закуска

Туристическа програма в Солун;

Целодневна екскурзия до Метеора ;

  Медицинска застраховка;

  Митнически и пътни такси;

Водач от фирмата  през цялото пътуване;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 Входовете за забележителностите -  3 евро, вход за манастира “Преображение”

  Посещение на гръцка таверна   25 евро

 Разходи от личен характер

  По желание  вечеря  в ресторанта на хотела – срещу допълнително заплащане                                                      

Необходими документи: Лична карта или международен паспорт; За деца до 18 г. - нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане.

Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.

Агенцията си запазва правото за промени на  последователността за изпълнение на програмата!

 

Цени: