Топ оферти

Египет - Кайро и Хургада комбинирана почивкаПродължителност: 8 дни / 7 нощувки

Транспорт: Самолет

Дати на отпътуване:


 Цена от:
595


или се свържете с нас на тел.:
0878 414277 0745 617 49
Програма:

 С полет от България до Кайро и връщане от Хургада до България

 

Първи ден (вторник): София – Кайро

Среща на Летище София, Терминал 1 за директен чартърен полет до Кайро изпълняван от BH Air. Кацане на летището в Кайро и посрещане от фирмата партньор на място. Трансфер от летището до хотела и настаняване на база НВ. Вечеря и нощувка.

 

Втори ден (сряда):  Кайро – Хургада

Закуска.

Еднодневна екскурзия на Кайро

Екскурзията включва посещение на едно от най-забележителните чудеса на света – Египетските пирамиди, които пленяват с величието и мистериозността си. От площадката в Гиза ще се насладите на гледка към мегаполиса Кайро. Няма да пропуснете и срещата с внушителната статуя на Сфинкса, а по-късно ще посетите и Исторически музей в Кайро, който съхранява множество скъпоценни експонати от епохата на древната египетска цивилизация. Там се намира и залата с мумиите на някои от най-известните фараони. В музеят са изложени повече от 12 000 артефакта от всеки период на египетската история.

След екскурзията отпътуване с автобус до Хургада. След пристигане настаняване в хотел на база All inclusive.

 

 Трети ден (четвъртък):  Хургада

След закуска свободно време за плаж и почивка. Възможност за допълнителна екскурзия срещу допълнително заплащане:

Giftun Island и шнорхелинг (EUR 30)

Морска разходка с лодка, изследвайки красотата и съкровищата на Червено море. В цената са включени трансфер, обяд, безалкохолни напитки,екипировка за шнорхелинг. 

 

Четвърти ден (петък): Хургада

След закуска свободно време за плаж и почивка. Възможност за допълнителна екскурзия срещу допълнително заплащане:

Целодневна екскурзия до Луксор (EUR 90)

Луксор- древната столица на египетските фараони. Посещение на Карнак - най-големият религиозен комплекс в света, който заема площ от 840 декара. Той е бил известен на древните египтяни като Ипет-Исут (най-святото място) и представлява град от храмове. Обособени са 3 зони, в най-голямата от които е разположен храмът на Амон Ра; храма на царица Хатшепсут - комплекс от древноегипетски гробници, който е истински архитектурен шедьовър, построен в Деир ел-Бахри (Северен манастир); Долината на царете - пустинна равнина, заобиколена от стръмни хълмове. Разположена е на западния бряг на Нил, близо до град Тива. Тук е мястото, където се намира прочутата гробница на фараона Тутанкамон (една от 62-те открити гробници досега); Колосите на Мемнон - две масивни каменни статуи-близнаци, които представят Аменхотеп III в седнало положение, с ръце, положени на коленете и поглед, насочен на изток, към реката и изгряващото слънце; Алеята на сфинксовете, която е била разположена между храмовете, началото и краят на която са разкрити сега. По алеята се извършвало шествието на фараоните до карнакския храм; Фабрика за алабастър и Музей на папируса. Екскурзията е целодневна с включен обяд в местен ресторант. (В цената не са включени напитките, консумирани по време на обяда).

 

 Пети ден (събота): Хургада

След закуска свободно време за плаж и почивка. Възможност за допълнителна екскурзия срещу допълнително заплащане:

Сахара Парк сафари (EUR 50)

Запознанството ви с Египет няма да е пълно, ако пропуснете сафари в пустинята. Ще се впечатлите от скоростното спускане с джипове из дюните, екстремното шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита. Предстои ви яздене на камила и възможност да се запознаете отблизо с живота на бедуините в пустинята. Ще посетите мини зоопарк и терариум и ще надблюдавате мултикултурално шоу (йога, дервиши, ориенталски танци), а вечерта ще наблюдавате звездите с телескоп — всичко това в една екскурзия с включена вечеря!

 

 Шести ден (неделя): Хургада

След закуска свободно време за плаж и почивка. Възможност за допълнителна екскурзия срещу допълнително заплащане:

Дайвинг (гмуркане) в Червено море (EUR 50)

Подводният свят е очарователен, пълен с живот и цветове, непроучен и загадъчен, и затова още по-привлекателен. Дайвингът е начин да се опознае този свят, удивително съчетаващ в себе си нови впечатления, естетическа наслада, романтика от пътешествията, себеопознаване и разбира се – безкрайно удоволствие. В цената е включена задължителната застраховка за дайвинг, обяд и напитки.

 

 Седми ден (понеделник):  Хургада

След закуска свободно време за плаж и почивка. Възможност за допълнителна екскурзия срещу допълнително заплащане:

Приказки от 1001 нощ (EUR 35)

Тази екскурзия се провежда в дворец, наподобяващ палата описан в Приказките от 1001 нощ, където ще имате възможността да се насладите на оцветените в различни цветове струи на фонтаните под съпровода на класическа музика. Шоуто ще ви пренесе във времената на фараоните и Шехерезада. Ще надблюдавате умели арабски акробати и ще се забавлявате с фолклорното шоу с ориенталски танци.

 

Осми ден (вторник): Хургада – София

Закуска. Трансфер до летището в Хургада за директен чартърен полет за София  изпълняван от авиокомпания BH Air с номер на полета BGH 2016. Кацане на летището в София Терминал 1.

 

Дата : 29.10.2019 г.- 05.11.2019 г.

Хотел:

Изхранване:

Цена за записвания до 28.06.19г.

Цена за записвания след  28.06.19г.

LABRANDA ROYAL MAKADI

https://www.labranda.com/en/hotel/labranda-royal-makadi.html

ULTRA ALL INCLUSIVE

595 евро

630 евро

 

ХОТЕЛИ ЗА НАСТАНЯВАНЕ В ХУРГАДА - 6 НОЩУВКИ
ХОТЕЛ LABRANDA ROYAL MAKADI 5*  

ХОТЕЛИ ЗА НАСТАНЯВАНЕ В КАЙРО  - 1 НОЩУВКА
BARCELÓ CAIRO PYRAMIDS HOTEL 4*

Пакетната цена е в евро и включва: 

·         Самолетен билет с директен чартърен полет с включени летищни такси; 

·         Един салонен багаж до 7 кг. и  чекиран багаж 20 кг.; 

·         Всички трансфери; 

·         Екскурзия на Кайро – разглеждане на Пирамидите, Сфинкса и Националния Египетски Музей ;

·         1 нощувка в Кайро на база НВ;

·         6 нощувки в Хургада на ULTRA ALL INCLUSIVE;

·         Обслужване от местни екскурзоводи придружени с водач от фирмата, който ще осигури превод на беседите по време на всички трансфери и екскурзии по програмата; 

·         Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” със застрахователна компания "Уника" с покритие 10 000 евро и асистанс; 

·         Водач-преводач от България по време на цялото пътуване и целия престой; 


Пакетната цена НЕ включва:

·         Допълнителни екскурзии;

·         Лични разходи;

·         Възможност за вътрешен полет със самолет от Кайро до Хургада / от Хургада до Кайро – 60 евро;

·         Бакшиши - $ 25, в Египет е прието да се дават бакшиш.

·         Входна виза за Египет – $ 25, заплаща се на летището в Хургада. При смяна на цената, туристите ще бъдат уведомени своевременно;

·         Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на застрахователна компания "Уника";

·         Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако авиокомпанията наложи такава);

Условия:

1. Плащания:

- Авансово плащане от 50 % депозит на човек при записване;
- Доплащане: до 30 дни преди датата на отпътуване; 


2. Необходими данни за всички пътуващи* :

-  Три имена на латиница по международен паспорт;
-  Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин;
-  Номер на паспорт и дата на валидност;

*Туроператора не носи отговорност за изпратени неверни данни.


3.  Анулационни срокове:

3.1.  Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 60 дни преди датата на пътуването.
3.2.  При анулация от 60 до 30 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма, но не по-малко от 50% от  цената на пътуването. 
- Ако направената анулация е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването;
- Ако направената анулация е 15 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването;


ВАЖНО: Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи /гориво/, летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.


Обменният курс използван за изчисляване на програмата EUR/USD e 1.18.


Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. Цените на горивата в програмата в София и Кайро/Хургада  са калкулирани с параметри $780/тон и 1 евро = 1.18 долара. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.


ВНИМАНИЕ: Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което фирмата ще информира своевременно пътниците.


Забележка: Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.


Важно: За Деца до 18 г. пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. Ако дете под 18 години пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от не пътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти.

Чужденци влезли в Република България със собствен транспорт /лек автомобил/, не могат да напускат границите на страната с друг вид транспорт.


Важна информация:

За пътуване до Египет се изисква валиден международен паспорт. Паспортът трябва да е с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната. Не се изискват допълнителни ваксини.
Превозването на специално оборудване за екстремни спортове като сърфинг, кайт-сърфинг, гмуркане и други се организира само по запитване и след предварително подадена информация към туроператора.

 

На територията на Египет е забранено внасянето и използването на безпилотни модели на летящи технически устройства, като дронове, хеликоптери и самолети с дистанционно управление. Моля, да имате предвид, че такова оборудване ще бъде конфискувано и употребата му подлежи на строги санкции във вид на големи парични глоби и арест! 


>>Забележка: Посочените цени са ексклузивни за обявения период. 
>>Минимален брой за осъществяване на програмата – 25

 Необходими документи:
- международен паспорт
- няма санитарни или други специфични изисквания 


Описание на хотела:

LABRANDA Royal Makadi има общо 505 стаи.
366 -стандартни стаи с изглед към морето, градината или басейна  с площ от 24 м²
125- големи семейни стаи с изглед към басейна или градината с площ от 30 м²
4-семейни апартамента с изглед към морето или басейна с площ от 48 м2
10-десет бунгала с площ 32 м2
Хотелът предлага и две специално пригодени стаи за гости с увреждания.

ПЛАЖ Хотела разполага  с собствен плаж.

ЗА ДЕЦАТА : детски клуб (4-12г.),детски басейн,детска площадка

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ  Летището се намира на  30 км от хотела. Център на Хургада на 35 км.

ROOM INFO :климатик, тераса ,телевизор ,сейф, телефон, минибар (ежедневно зареждане с вода)
електрическа кана , сешоар, забавления и спорт

БЕЗПЛАТНИ УСЛУГИ аква гимнастика,дартс,,плажен волейбол ,тенис на маса ,дневна и вечерна  анимация
БЕЗПЛАТНИ ЗА ОГРАНИЧЕН ПЕРЕОД ВРЕМЕ билярд, боче , скуош, 2 тенис  корта, кану уиндсърф
ПЛАТЕНИ УСЛУГИ гмуркане ,моторни водни спортове ,конна езда ,гмуркане с шнорхел 

НА ТЕРИТОРИЯТА НА ХОТЕЛА

основен ресторант; ресторант и бар на плажа (отворен 24 часа в денонощието); италиански А-ла-карт ресторант (с предварителна резервация);  гръцки А-ла-карт  ресторант (с предварителна резервация); кубински А-ла-карт ресторант (с предварителна резервация); рок-бургер ресторант; азиатски А-ла-карт ресторант (с предварителна резервация); бар със закуски на лобито; сладоледена къща; кафене; бар до басейна; бар с тераса; скален бар на басейна; сладководен басейн; соленоводен басейн; 1 отопляем басейн през зимата; спа и уелнес център; сауна (платено); пара (платено); джакузи (платено); масаж (платено); турски хамам (платено); 8 стаи за процедури (платено); басейн за релаксация; фитнес зала; Wi-Fi (безплатно в повечето обществени зони); безплатен паркинг; трансфер до центъра на града (платено); перални услуги (платено); кърпи за басейн (безплатно); фризьорски салон / козметичен салон (платено);
магазини(платено); лекар (платено); аптека (платено); конферентна зала; конферентна зала; дневна и вечерна програма; тенис на маса; дартс; билярд.

Цени: